Новини

 

Презентація першого в Україні підручника “Основи військового перекладу (французька мова)

28.04.2010
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 29 квітня 2010 року за участю керівництва Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України, Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представників Національного університету оборони України, Національної академії Служби безпеки України, Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться урочиста презентація першого в Україні підручника “Основи військового перекладу (французька мова)”.
Підручник “Основи військового перекладу (французька мова)” продовжує серію видань принципово нового навчально-методичного комплексу “Військовий переклад”, що має на меті інтегрувати різні навчально-методичні матеріали з військово-політичного, військово-технічного і військово-спеціального перекладу і стати основою навчально-методичного забезпечення для нової, ступеневої, фахово зорієнтованої системи підготовки військових перекладачів в Україні. Підручник укладено у відповідності до нових освітньо-професійних програм підготовки військових фахівців кадрової служби і запасу за спеціальностями “Переклад”, “Міжнародні відносини” для курсантів 1, 2 курсів, студентів 3 та 4 курсів, додатково підручник буде використовуватись для підготовки офіцерів-слухачів на курсах з вивчення французької мови. У додатках до підручника наведено французько-український словник базових лексико-термінологічних одиниць та словник скорочень.
У процесі створення та видання підручника методичну, технічну та фінансову допомогу надавали представники Військової місії Посольства Французької Республіки в Україні.
Планується у участь у презентації представників Французької Республіки, Швейцарської Конфедерації, Канади та Румунії. Запрошені:
пан Жак Фор – Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні.
пані Анн Дюрюфле – радник з питань культури та співробітництва Посольства Французької Республіки в Україні.
пан Матьє Арден – аташе з питань культури Посольства Французької Республіки в Україні, директор Французького культурного центру в Україні.
полковник Франсіс Сішовскі – французький радник при Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних сил України з оборонного планування збройних сил та їх переходу на контрактну основу.
капітан 2 рангу Алексі Віллер – аташе з питань оборони Посольства Французької Республіки в Україні.
аджюдан Фанш Франсіс – помічник аташе з питань оборони Посольства Французької Республіки в Україні.
полковник Ерні Реміллер – аташе з питань оборони Посольства Канади в Україні.
полковник Крістоф Брун – аташе з питань оборони Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні.
підполковник Васіле Мірча Жугуреан – аташе з питань оборони Посольства Румунії в Україні.
Початок презентації 29.04.10 об 11.00. Журналісти, які бажають взяти участь у події, запрошуються до Військового інституту за адресою: м. Київ, пр-т Академіка Глушкова 2, корпус 8 (від ст. метро Либідська маршрутне таксі до зупинки «Військовий інститут»).

Акредитація журналістів за тел. (067) 506 70 97, (095) 199 94 82.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024