Новини

 

Військові психологи відпрацьовують знання на практиці

04.04.2010
На кафедрі військової педагогіки та психології (ВПП) військово-гуманітарного факультету Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) стало традицією проведення практичних занять з військової психології із залученням до них фахівців із військових частин.
Так, 1 квітня у практичному занятті за темою: «Методика організації морально-психологічного забезпечення бойового чергування», що його організував і провів досвідчений викладач і практик, доцент кафедри ВПП полковник запасу Олександр Коренчук, взяв участь старший офіцер відділення з виховної роботи військової частини А 1880 (м. Васильків) майор Олег Канавський. Його завданням на даному занятті було розповісти і показати, як на практиці виконуються заходи кожного з етапів морально-психологічного забезпечення бойового чергування у конкретній військовій частині радіотехнічних військ, а також визначити місце і роль військового психолога у цих заходах.
Запропонована методика проведення заняття викликала природну зацікавленість у студентів 4-го курсу, які влітку цього року приймуть Військову присягу і нарешті одягнуть курсантські погони. Вони поставили чимало запитань, як викладачеві, так і офіцеру-вихователю, на які майбутні військові психологи отримали вичерпні відповіді.
Подібне заняття в даній групі проводилось не вперше, оскільки метою викладача було показати особливості роботи військового психолога в різних умовах і у різних родах та видах військ.
На думку тимчасово виконуючого обов’язки начальника військово-гуманітарного факультету кандидата політичних наук полковника В’ячеслава Кирика така форма проведення занять дає можливість реалізувати завдання практичної спрямованості підготовки фахівців, забезпечити зворотній зв’язок кафедри, факультету, Військового інституту з військовими частинами.
Звертає на себе увагу і той факт, що матеріал, що був наданий майором Олегом Канавським, базувався на аналізі роботи випускника ВІКНУ лейтенанта Альони Корнюх, яка закінчила цей навчальний заклад у 2009 році із золотою медаллю і була розподілена у військову частину А 1880.
Такий прямий і зворотній зв’язок дає можливість врахувати побажання і пропозиції безпосередньо з військових частин щодо удосконалення змісту підготовки військових фахівців. купить чехлы для samsung note 3!
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024