Новини

 

Гості з університу міста Регенсбург

24.03.2010
До нашого університету з робочим візитом прибула делегація ще з одного дружнього університету. Цього разу з міста Регенсбург (Німеччина) у складі: ректора професора Томаса Штрототте (Thomas Strothotte) та професора Вальтера Кошмаля (Prof. Dr.Walter Kohschmal).
Університет м. Регенсбург є одним з провідних університетів Баварії, в якому навчається понад 20 тисяч студентів. Це відносно новий університет Німеччини, створений в 60-х роках минулого століття. До його складу входить 11 факультетів. Пріоритетні напрямки у дослідженні і навчанні - мови , історія та культура східноєвропейських країн, в тому числі й України. У 2008-му році тут відкрито Центр Схід- Захід «EUROPAEUM».
Контакти між нашими університетами започаткував професор славістики Вальтер Кошмаль, який з другої половини 90-х років неодноразово відвідував наш університет: спочатку у складі групи експертів від Німецької конференції ректорів, а потім як дослідник та керівник навчальної програми « Єропеум» разом з групою своїх студентів. Згодом двое студентів-германістів нашого університету успішно закінчили курс навчання за програмою «Європеум» в Регенсбурзі та отримали німецькі дипломи магістрів. Восени 2009-го року за ініціативи професора Кошмаля та фінансової підтримки ДААД 8 студентів і аспірантів нашого університету разом із німецькими студентами успішно провели в Німеччині , в місті Регенсбург, семінар «Молодь України і Німеччини дебатує». В нинішній приїзд німецькі освітяни відвідали факультет кібернетики та інститут філології , а також визначні місця столиці України. До того ж делегація університету м. Регенсбург приїхала з пропозицією укласти угоду про подальшу співпрацю та приєднання до програми «Секондос», що передбачає навчання в нашому університеті протягом 1-2-ох семестрів студентів українського походження з Німеччини. На зустрічі делегації з ректором 24 березня Угоду було підписано.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024