Новини

 

Презентація книги про Дмитра Топчія

12.01.2010
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, за ініціативи та участі Ради ветеранів війни та праці, Ради старійшин на честь 175-річчя університету і 65-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні започатковано серію видань книг про життєвий і творчий шлях видатних його вихованців, викладачів та співробітників.
У грудні 2009 року на радіофізичному факультеті відбулася першої презентація такої книги про життєвий шлях і особистий внесок у створення ракетно-космічної техніки в СРСР видатного організатора ракетобудування в Україні, випускника радіофізичного факультету Київського державного університету імені Тараса Шевченка (1953 р.), генерального директора виробничого об'єднання "Київський радіозавод", Героя Соціалістичної Праці Дмитра Гавриловича Топчія.
На презентації були присутні студенти, співробітники і викладачі факультету, представники Ради ветеранів і Ради старійшин університету. Вступним словом про Д.Г. Топчія її відкрив декан радіофізичного факультету проф. Анісімов І.О.
Заступник голови Ради ветеранів доцент Кривошея Галина Мефодіївна, яка доклала багато зусиль для збору інформації та написання книги, детально зупинилася на біографії Топчія Д.Г., починаючи з дня його народження та на різних етапах його діяльності.
Спогадами про плідну співпрацю між радіофізичним факультетом і колективом виробничого об'єднання "Київський радіозавод" поділилися: академік НАНУ, проф. Находкін М.Г., доц. Кучеренко Е.Т., однокурсник Топчія Д.Г. доц. Михайловський Б.І. Доктор історичних наук, академік АПНУ, колишній декан історичного факультету Слюсаренко А.Г., який починав свій трудовий шлях на заводі як спеціаліст з холодної обробки металів, розказав про дисципліну і порядок, що панували на підприємстві, коли його очолив Топчій Д.Г.
Начальник відділу кадрів ВАТ "Схід" Кравченко Марія Василівна, яка багато років працювала на Київському радіозаводі, розповіла про турботу з боку керівництва заводу про житлові умови для співробітників, про їх відпочинок. На заводі не існувало проблеми житла, їдалень, дитячих садків, санаторіїв для відпочинку.
Колектив радіофізичного факультету складає шану і подяку всім, хто взяв участь у виданні книги, зокрема працівникам видавничого поліграфічного центру "Київський університет", директору видавництва Новіковій Ганні Леопольдівні, начальнику друкарні Філімончуку Миколі Миколайовичу, редактору Мельничук Наталії за виявлену увагу до видання, професіоналізм, відповідальне ставлення, вишуканий дизайн і поліграфію, гідні висвітленій у книзі особистості Дмитра Гавриловича Топчія.



Голова Ради ветеранів війни і праці радіофізичного факультету Мельник П.В.



Прес-Центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024