Новини

 

ВIКТОРИНА з історії, географії, економіки та культури Польщі

22.01.2004
2004 piк - Рік Польщi в Україні.
Посольство Республiки Польща в Україні спiльно з Асоціацією сприяння мiжнародному бiзнесу та розвитку (м. Кременчук) та "Гуманiтарним центром" (м. Київ) оголошують про старт вiкторини з історії, географiї, культури та економiки Республiки Польща, що проводиться в рамках Року Польщi в Україні. Вiкторина cтартує в Кiровоградськiй, Харкiвськiй, Київській, Полтавськiй, Донецькiй, Луганськiй, Черкаськiй, Чернiгiвськiй, Сумськiй, Миколаївській, Херсонськiй областях, АР Крим, містах Київ та Сiмферополь. Докладнiша iнформацiя про хiд вiкторини буде розмiщена на WЕВ-сайтi АСМБР: WWW.APIBD.COM.UA

1. У вiкторинi бере участь молодь вiд 1О до 21 року, що навчається, у вищих навчальних закладах, школах, ліцеях та гімназіях.

2. Пiд час оцiнювання вiдповiдей на запитання вiкторини враховуються їх повнота, наявність власного міркування, прикладів з літератури, енциклопедичних джерел та Iнтернету.

3. Вiдповiдi оформлюються у виглядi рефератiв. Вони повиннi мати естетичний вигляд та можуть бути написанi українською, росiйською або польською мовами.

4. Реферати слiд подати оргкомітету строк до 30 сiчня 2004 року. На конверті з рефератом повинен бут штамп вiдправки з датою не пiзнiше 26 сiчня.

5. До реферату повинен бути вкладений лист, де чiтко вказанi: прiзвище, iм'я та по батьковi, вік учасника, повна назва мiсця навчання, повна адреса, поштовий iндекс, контактні телефони, е-mаil (якщо є).

6. Переможцiв буде об'явлено в пресi.

7. Посольство нагороджує переможцiв спецiальними сертифiкатами та цінними подарунками.

8. Кращi учасники по завершеннi вiкторини будуть запрошенi до Посольства Республiки Польща в Україні, де на них чекає сюрприз, пiдготовлений спiвробiтниками Посольства.

ПИТАННЯ ВIКТОРИНИ З IСТОРIЇ, ГЕОГРАФIЇ, ЕКОНОМIКИ ТА КУЛЬТУРИ РЕСПУБЛIКИ ПОЛЬЩА

1. Розкажiть, що Вам вiдомо про столицю Республiки Польща. Що Ви знаєте про iсторiю цього міста? Чи мала Польща в своїй iсторії iншi столицi?

2. В якому роцi Республiка Польща встановила дипломатичнi вiдносини з Україною? Як розвиваються полiтичнi, культурнi та екологiчнi вiдносини мiж двома країнами?

3. Що Вам вiдомо про економiчний потенцiал Республiки Польща? Якi галузi промисловостi є найбiльш розвинутими в Республiцi Польща?

4. Чи знаєте Ви, хто з польських науковцiв отримав престижну Нобелiвську премiю? Розкажіть, за що?

5. Марiя Складовська-Кюрi. Що Ви знаєте про її життя? В якiй областi науки вона працювала? Коли i завдяки якому вiдкриттю Марія Складовська-Кюрi стала всесвітньо відомим вченим?

6. Хто Вам вiдомий з польських поетiв, музикантiв, майстрiв пензля?

7. Розкажiть, що Вам вiдомо про державний устрiй в Польщi.

8. Що зображено на гербi Польщi? Розкажiть, що Вам вiдомо про iншi державнi символи Республiки Польща.

9. Чи знаєте Ви, що таке "гміна, повiт та воєводство"? Чи має польське суспiльство значний piвень самоврядування?

10. Назвiть найбiльшi міста Польщi. Що Ви знаєте про їхню iсторiю?

11. Якою Ви бачите подальшу iсторiю розвитку польсько--українських вiдносин?



Оргкомітет вiкторини розташований за адресою:
39614, Полтавська область,
м. Кременчук, площа Перемоги 2
Контактнi телефони: (05366) 3-30-13, (05366) 3-40-54
Е-mаil: melnik@kremen.ukrtel.net
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024