Новини

 

Візит офіційної української делегації до Баку

11.04.2009
9-10 квітня 2009 року відбувся офіційний візит Президента України Віктора Ющенко до Азербайджанської Республіки.



Ключовим заходом візиту стало проведення першого засідання Ради Президентів України та Азербайджану. У рамках візиту відбулися зустрічі Президента України Віктора Ющенка з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, Головою Парламенту АР Октаєм Асадовим.

Під час візиту була підписана низка двосторонніх документів, зокрема, Дорожня карта українсько-азербайджанського співробітництва на 2009-2010 роки, Протокол про внесення змін до міжурядової Угоди про військово-технічну співпрацю від 24 березня 1997 року; документ міжрегіональної співпраці, а також план консультацій між Міністерствами закордонних справ обох країн на 2009-2010 роки.

10 квітня Віктор Ющенко провів зустріч зі студентами і викладачами Бакинського слов'янського університету.

Для України надзвичайно важливо, що в столиці Азербайджану успішно функціонує університет, в якому вивчають історію, мову, культуру нашої країни. На цьому Віктор Ющенко наголосив, виступаючи на зустрічі в університеті.

Президент привітав таке зацікавлення Україною, зазначивши, що надзвичайно високо цінує вагомий внесок професорів, викладачів, працівників університету в діалог між нашими державами. «Ми зараз сіємо зерна, які через роки об'єднають наші народи ще більше», - сказав Президент. За його словами, дуже важливо, що саме в стінах Слов'янського університету діють Український культурний центр і Українська недільна школа.

Віктор Ющенко також повідомив, що під час зустрічі з Президентом Алієвим було досягнуто домовленості про відкриття філії Київського національного університету імені Тараса Шевченка в Баку уже в 2009 році.

Президент підкреслив, що Україна й Азербайджан надають великого значення розвитку відносин у гуманітарній сфері. Йдеться про забезпечення культурних потреб української та азербайджанської культурних меншин у двох країнах. «Немає жодного питання в Україні, яке б не було вирішено на користь азербайджанської громади», - сказав Віктор Ющенко.

Під час візиту було також підписано угоду про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Бакинським слов'янським університетом.

У складі української офіційної делегації – т. в. о. Міністра закордонних справ України Володимир Хандогій, Міністр оборони Юрій Єхануров, заступник Міністра економіки Наталія Бойцун, заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, заступник Голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун, Перший заступник генерального директора Національного космічного агентства Валерій Комаров, голова Волинської ОДА Микола Романюк, ректор Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024