Новини

 

День абітурієнта в Інституті філології.

04.04.2009
В Інституті філології вже склалася традиція у першу п’ятницю квітня проводити «День абітурієнта». Цього року така зустріч випала на 3-є число місяця. У вщерть заповненій Залі урочистих засідань спілкувалися з майбутніми студентами-філологами керівництво Інституту і завідувачі кафедр, відповідаючи на численні запитання щодо умов вступу і специфіки вивчення філології в Шевченковому університеті. Серед присутніх були й окремі – «самостійні» – старшокласники, і невеличкі гуртики друзів-однодумців, і цілі гуманітарні класи, учні яких бажали б свою веселу шкільну дружбу в повному обсязі перенести у стіни одного з найповажніших вишів країни. Але в залі чимало було й батьків та дідусів-бабусь майбутніх спудеїв.
Зі словом привітання виступив директор Інституту філології професор Григорій Фокович Семенюк. Він розповів про те, що в інституті ведеться висококваліфікована підготовка з понад двадцяти філологічних спеціальностей. Це викладачі української, російської, слов’янських, західноєвропейських, східних та класичних мов, перекладачі, літературознавці, лінгвісти, фольклористи та майбутні творці новітньої літератури. Керівник інституту представив гостям завідувачів кафедр, кожен з яких розповів про свій напрям підготовки філологів і про ті можливості, які надає студентам очолюваний ним підрозділ.
Після тривалої ознайомлювально-інформаційної розмови (чимало питань було пов’язано з цьогорічними вступними новаціями) перед гостями виступив творчий гурток студентів, які вивчають східні мови. Вихованці професора І.П. Бондаренка розіграли на сцені театральну мініатюру китайською мовою.
Ті, хто завітав до Інституту філології у «день відчинених дверей», мали змогу відвідати будь-яку із тридцяти двох кафедр, а також кожен із тринадцяти наявних в Інституті мовно-інформаційних центрів, подивитися на аудиторії, лінгафонні приміщення, читальню, комп’ютерні класи тощо.
Сподіваємося, що посіяні цього весняного дня в молоді душі зерна любові до Слова восени перетворяться на міцні паростки навчання й творчості в омріяному виші.
У добрий час!


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024