Новини

 

Подія ,шо заслуговує на увагу .

14.03.2009

13 березня юридичний факультет радо приймав у своїх стінах аспірантів та молодих вчених - учасників Міжнародної науково- практичної конференції «Треті щорічні читання з проблем інтелектуальної власності, присвячені пам’яті проф. О.А. Підопригори». Ідея проведення такого заходу виникла три роки тому на кафедрі цивільного права і була підтримана керівництвом фа культу . Декан юридичного факультету Іван Сергійович Гриценко очолив Оргкомітет. Варто назвати прізвища ідейних натхненників таких читань. Це і акад. Кузнецова Н.С., і проф. Кохановська О.В., і проф. Майданик Р.А., а також доц. Кодинець А.О.. Вони виступили ініціаторами ініціаторами заходу , а й активними його учасниками Саме вони спонукали учасників до дискусій, висловлювали власні бачення тих чи інших проблем. Іншими словами, саме завдяки їм конференція стала цікавою та яскравою подією.
Особливістю цьогорічних читань стало те, що право виступу на конференції належало не тільки провідним науковцям та практикам, а й самим студентам, що зробило її ще більш привабливою для молодого покоління. Ця конференція підкреслила ключову роль такого інституту цивільного права як інтелектуальна власність. Заслуговує на увагу і той факт, що на конференції виступили представники не лише нашого університету, а й багатьох інших провідних вузів України. Їхні виступи були пізнавальними і змістовними.
Такі заходи просто необхідні для молодих вчених. Це спосіб бути почути, чудова можливість поспілкуватися з провідними науковцями, поділитися досвідом, науковими напрацюваннями і просто з користю для професії і розвитку інтелекту провести провести час. Читання, присвячені пам’яті О.А. Підопригори – це пошук нових альтернативних підходів до вирішення проблем у сфері інтелектуальної власності . До того ж , такі конференції – це своєрідна традиція, що всіляко заохочується викладачами і керівництвом факультету, які завжди орієнтують студентів на творчу роботу і науковий пошук.

Шурин О.А.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024