Новини

 

Турецька делегація відвідала Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

14.03.2009
Турецька делегація на чолі з головою Турецького управління співробітництва та розвитку при Кабінеті Міністрів Республіки Туреччина (ТІКА) Мусою Кулакликая в рамках візиту до України відвідала Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Гості мали можливість ознайомитися з діяльністю кафедри тюркології та Турецького центру інформації та досліджень.
ТІКА - турецька урядова організація, що керує технічною співпрацею Туреччини з іншими країнами, зокрема, Україною, має офіси в Києві та у Сімферополі. В Україні в рамках технічного співробітництва ТІКА було реалізовано низку проектів. Зокрема, восені 2008 року між ТІКА та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка був підписаний протокол співпраці щодо розвитку тюркології в університеті. Під час даного візиту голова ТІКА Муса Кулакликая мав зустрічі з посадовцями Міністерства закордонних справ, Міністерства економіки та міністром регіонального розвитку та будівництва.
Під час візиту до Турецького центру інформації та досліджень, відкритого в Інституті філології КНУ в 2003 році за підтримки ТІКА, турецька делегація спілкувалася з викладачами кафедри тюркології, обмінювалася інформацією щодо української тюркології. Голова ТІКА Муса Кулакликая висловив позитивні враження від діяльності центру і, загалом, від відвідин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024