Новини

 

Всеукрїнська студентська олімпіада 2009-2011років.

19.03.2009
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ
м. Київ
23.12.2008 № 1188

Про проведення Всеукраїнської
студентської олімпіади 2009-2011 років.
На виконання Державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів від 8 серпня 2007 р., № 1016, з метою подальшого підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та створення умов для її творчого зростання.

НАКАЗУЮ:
1. Провести у 2008/2009 навчальному році Всеукраїнську студентську олімпіаду згідно з Положенням, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 18.12.2007 р. № 1150, та змінами до нього, у два етапи:
I етап – у січні-лютому 2009 року в кожному вищому навчальному закладі;
II етап – у березні-травні 2009 року в базових вищих навчальних закладах.
2. Затвердити:
2.1.Склад Всеукраїнського оргкомітету студентської олімпіади (додаток 1).
2.2. Базові вищі навчальні заклади (за їх згодою), перелік олімпіад з навчальних дисциплін, напрямів та спеціальностей, список голів оргкомітетів (за їх згодою) та терміни проведення II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади (додатки 2,3).
3. Ректорам вищих навчальних закладів:
3.1. Забезпечити проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін, напрямів і спеціальностей у зазначений термін та відповідно до Положення про Всеукраїнську студентську олімпіаду.
3.2. До 1 березня 2009 року надіслати до відповідних базових вищих навчальних закладів анкети учасників II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади (додаток 1 Положення).
3.3. Відрядити студентів-переможців I етапу змагань до базових вищих навчальних закладів для участі у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади. Оплату відряджень учасників II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади здійснити за рахунок навчальних закладів, у яких вони навчаються.
3.4. Відрядити науково-педагогічних працівників, які є членами журі
II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін, напрямів і спеціальностей, до базових вищих навчальних закладів за рахунок вищих навчальних закладів чи установ, у яких вони працюють.
3.5. Дозволити використовувати кошти спеціального фонду
вищого навчального закладу на організацію та проведення кожного
з етапів Всеукраїнської студентської олімпіади згідно з затвердженим кошторисом.
4. Оргкомітетам базових вищих навчальних закладів з проведення
II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади:
4.1. Забезпечити проведення II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін, напрямів і спеціальностей у зазначений термін та відповідно до Положення.
4.2. До 16 лютого 2009 року надіслати до вищих навчальних
закладів листи-запрошення (копію - на адресу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти) з умовами та терміном проведення відповідної олімпіади, а також координатами базового ВНЗ.
4.3. Подати звіт про підсумки проведення олімпіади з навчальної дисципліни, напряму чи спеціальності у 10-тиденний термін після її завершення, на адресу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України за встановленою формою (додаток 2 Положення).
5. Розміщення учасників II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади здійснюють базові вищі навчальні заклади.
6. Ректорам базових вищих навчальних закладів передбачити
компенсацію робочого часу, витраченого науково-педагогічними
працівниками на науково-методичне забезпечення II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади, на умовах погодинної оплати відповідно
до обсягу виконаної роботи.
7. Керівникам організацій та установ, у яких працюють члени Всеукраїнського оргкомітету, відрядити їх до базових вищих навчальних закладів для надання методичної допомоги і здійснення контролю за організацією та проведенням олімпіади. Витрати на відрядження здійснити за рахунок організацій та установ, у яких вони працюють.
8. Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України (Завалевський Ю.І.) забезпечити організаційне та науково-методичне керівництво Всеукраїнською студентською олімпіадою.
9. Витрати на науково-методичне забезпечення, організацію, прове¬дення та виготовлення дипломів для переможців Всеукраїнської студентської олімпіади здійснити за рахунок коштів загального фонду Міністерства освіти і науки України згідно із затвердженим кошторисом.
10. Департаменту економіки та фінансування (Куліков П.М.)
забезпечити фінансування проведення олімпіади відповідно до затвердженого кошторису.
11. Всеукраїнському оргкомітету студентської олімпіади (Гребельник О.П.) спільно з департаментом вищої освіти (Болюбаш Я.Я.), Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти (Завалевський Ю.І.) підвести підсумки проведення Всеукраїнської студентської олімпіади та довести їх до відома вищих
навчальних закладів.
12. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника Міністра Гребельника О.П.

Міністр
І.О.Вакарчук








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024