Новини

 

Університет відзначив 195-тиріччя Тараса Шевченка.

16.03.2009
«Учи не ложними устами сказати правду» - під цим кобзаревим девізом Київський національний університет імені Тараса Шевченка відзначив 195-ту річницю від дня народження Великого Кобзаря. Вранці 9-го березня до підніжжя його пам’ятника у сквері поряд з Головним корпусом лягли квіти. Їх принесли до Тараса студенти та викладачі на чолі з ректором ,академіком Леонідом Губерським, проректорами ,керівниками профспілкових та ветеранських організацій університету . Усі разом вклонилися пам’яті Пророка і виконали його невмирущі « Думи мої…» та «Реве та стогне Дніпр широкий».
10-го березня в Актовому залі Інституту філології університету на урочистій частині Слово про Тараса Шевченка виголосив ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка ,академік Губерський Л. В. Перед студентством з яскравими і емоційними промовами виступили цьогорічні лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка : актриса Лариса Кадирова, поет Павло Гірник, публіцист Володимир Мельниченко. Їхню творчість репрезентував на зустрічі Голова комітету з Шевченківських премій , академік Микола Жулинський. Гості були присутні на студентському концерті, де прозвучали твори Тараса Шевченка.
12-го березня в Інституті філології відбулася Всеукраїнська наукова конференція присвячена творчості Тараса Шевченка. В пленарному та секційних засіданнях взяли участь і виступили з доповідями науковці з Санкт-Петербурга, Житомирського державного університету ім.. І. Франка,Кіровоградського університету ім..В Винниченка, Львівського національного університету ім. І. Франка, а також науковці з Переяслава-Хмельницького,Чернігова, Кременчука, Острога, Кам’янця-Подільського. Відбулася спроба чергового і щоразу нового осмислення глибинного впливу творчості і самого феномена Тараса Шевченка на свідомість сучасного соціуму.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024