Новини

 

Презентація усім корисного видання.

13.03.2009
12 березня 2009 року відбулася презентація календаря-щорічника «Українознавство – 2009».

У ньому систематизовано основні національні та релігійно-звичаєві свята, річниці визначних подій. Вміщено також великий обсяг матеріалів про основні пам’ятні дати з минулого та сучасного України – історичні події, дати життя видатних громадських, наукових та культурних діячів, які народилися в Україні або працювали на її теренах.
Календар-щорічник „Українознавство – 2009” має кілька розділів: „Часозапис-датівник”, що включає основні дати 2009 ріку в житті держави, події культури та окремих діячів, а також релігійно-звичаєвий календар, що в цьогорічному ювілейному виданні має окрему присвяту-розвідку з життя університетської церкви. Розділ „Концепти” відбиває університетську історію в її нерозривному зв’язку з подіями загальноукраїнської державної та культурної історії. В матеріалах відтворено бачення ідеї університету як явища загальносвітового походження,його генетичним зв’язком з поняттям Всесвіту – Універсуму та перенесення цієї ідеї на український культурний і науковий ґрунт. Розділ „Діялося і було” включає серед основних напрямних ідею української соборності та її значення у творенні новітньої української держави. Розділ „Галерея портретів” через визначні постаті українського суспільного та культурного життя показує розмаїття українського культуротворчого та державотворчого процесів.

У часовому вимірі всі матеріали календаря-щорічника охоплюють понад тисячолітню українську історію. Календар завершує постійний для видання розділ роздумів над українським майбуттям, що узагальнено названий „Український погляд за край-обрій”. Вже традиційно серед читацького загалу календаря „Українознавство” - зацікавлені особи, як в самій Україні, так і за її межами. Видання адресовано студентам , викладачам , політикам.

Центр українознавства філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024