Новини

 

Левко Лук’яненко: молодь повинна мати стійку позицію.

01.03.2009
26 лютого в актовій залі Київського університету відбулася довгоочікувана зустріч з відомим громадським діячем, правозахисником, лідером українського дисидентського руху, Героєм України Левком Лук’яненком .
Її влаштували: Наукове Товариство Студентів і Аспірантів факультетів філософії та соціології разом з Молодіжним Націоналістичним Конгресом.
Бажаючих потрапити на зустріч виявилося немало.Cтуденти ВНЗ, викладачі, вчителі середніх шкіл, представники громадських організацій і просто - не байдужі.
Вітаючи присутніх, Голова НТСА КНУ Олексій Якубін наголосив, що Левко Лук’яненко – людина, без якої не було б сучасної України”.
Формат зустрічі – «питання-відповідь» дав кожному можливість почути думку гостя з тієї чи іншої болючої теми.
Було обговорено чимало актуальних проблем, що стосуються сучасного і майбутнього України, а також - вічної теми : місця молоді в суспільстві і в політиці , справжнього,а не показового патріотизму і любові до Вітчизни.
Що б ви порадили сучасній українській молоді на шляху до розбудови держави? -запитали у Левка Лук’яненка,- «Молодь повинна мати енергію, уяву та інтелект, аби змінити щось у суспільстві. Я скажу, навіть ,більше - молодь повинна мати свою думку, свою стійку позицію у будь-якому питанні, що стосувалося б не лише їхнього життя, але й життя країни в цілому. Тому вирішення актуальних питань сьогодення за участі молоді є потужною силою нашого майбутнього , добробуту та процвітання. Я хочу закликати молодь не до написання всіляких неефективних заяв, відозв, послань - це врешті можемо зробити і ми, старше покоління, а спонукати до дій – активних дій!»
На зустрічі відбулася презентація книги «Національна ідея і національна воля».
«У своїй просвітницько-публіцистичній праці я розглядав наріжне питання ідеології української держави, намагався дати оцінку державотворчому процесу в Україні, його окремих складових — економічних, політичних, соціальних, моральних.
Головною темою є проблема національної ідеї, рефреном — заклик до єдності народу через відродження мови, традицій, культури, національної гордості, любові до України», - так презентував свою книгу Левко Лук’яненко.
По зустрічі ще довго не відпускали легендарного гостя. Кожен бажав особисто поспілкуватись, отримати підписану книгу чи просто сфотографуватися. Левко Лук’яненко люб’язно подарував Науковому товариству студентів та аспірантів факультету соціології та філософському факультету КНУ свої книжки з автографом , що, без сумніву, є історичним.




Катерина Аврамчук, Прес-центр.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024