Новини

 

Золотий ювілей «Веснянки»

20.11.2008
13 грудня 2008 року о 14 00 годині в Актовій залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60, Головний корпус) відбудеться святковий концерт з нагоди 50-річчя народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Веснянка» імені Володимира Нероденка.

Півстоліття тому Володимир Нероденко, тоді – аспірант-геолог, вперше презентував на університетській сцені ансамбль, створений на базі гуртка художньої самодіяльності студентів геологічного та географічного факультетів. Так народилася « Веснянка» - самобутній, яскравий творчий колектив, який потім об»єднував студентів усіх факультетів університету кількох поколінь. Згодом ансамбль завоював визнання глядачів та звання народного і став відомим не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Поєднавши у своїх виступах українську пісню, танець і музику, «Веснянка» стала носієм унікальних перлин фольклору та аутентики.

У ювілейному концерті 13 грудня візьмуть участь не лише нинішні виконавці, а й ветерани - фундатори колективу. А у програмі будуть представлені фрагменти обрядових народних дійств, пісні, танці, музика різних регіонів України.

Засновник і художній керівник «Веснянки», народний артист України, кандидат геолого-мінералогічних наук Володимир Минович Нероденко, на жаль, не дожив до золотого ювілею свого дітища. Він пішов з життя 9 грудня 2006 року. Достойним послідовником його справи стала донька - Ярослава Нероденко. Нині вона - художній керівник ансамблю «Веснянка». Музичний керівник колективу – заслужений артист України Олександр Должиков. Хормейстер – Галина Шумська.

Університетські митці запрошують усіх на свято!


Прес-центр КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024