Новини

 

В Інституті журналістики відкрився Євроатлантичний університет

23.12.2007
В Інституті журналістики Київського університету 22 грудня 2007 року відкрився Євроатлантичний університет.

Організаторами цього проекту виступили громадські організації фундація “Суспільність” та “Європа ХХІ” за підтримки Інституту журналістики Київського університету, дипломатичних представництв Словаччини та США в Україні, низки вітчизняних та зарубіжних корпорацій, а також за сприяння радника Президента України Олега Рибачука.

Під час церемонії відкриття відбулась передача символіки новоствореного Університету до штаб-квартири НАТО.

За словами Олега Рибачука місією університету є налагодження глобального діалогу та порозуміння, встановлення демократичних цінностей, розвиток громадянського суспільства і соціального партнерства шляхом посилення європейського та євроатлантичного співробітництва. Він підкреслив, що одним із пріоритетів даного проекту є залучення широкої громадськості до дискусії щодо національних інтересів України та новітніх викликів, зокрема, у галузі безпеки та розвитку громадянського суспільства.

Завданням Євроатлантичного університету є: проведення просвітницьких кампаній щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України; підготовка і підвищення рівня кваліфікованих кадрів; розповсюдження інформації про європейську та євроатлантичну співпрацю; створення майданчиків громадського обговорення шляхів інтеграції України у європейські та євроатлантичні структури.

Програма діяльності університету передбачає проведення міжнародних та національних конференцій, громадських слухань, експертних круглих столів тощо.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024