Новини

 

Відкрито меморіальну дошку Віктору Глушкову на факультеті кібернетики

25.09.2003

З нагоди 169 річниці Київського національного університету імені Тараса Шевченка 19 вересня 2003 року на факультеті кібернетики відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки академіку Віктору Михайловичу Глушкову, якому за місяць до цього мало б виповнитися 80 років. Вклад Глушкова у становлення і розвиток такої науки як кібернетика важко переоцінити, особливо за радянських часів, де цю науку вважали “продажною дівкою імперіалізму” і “лженаукою”. Віктор Михайлович Глушков очолював розвиток кібернетики в нашій країні і разом з академіком НАН України Іваном Івановичем Ляшко заснував факультет кібернетики в університеті, де довгий час був професором і завідуючим кафедрою.

На урочистому мітингу, присвяченому відкриттю меморіальної дошки, з промовами виступили ректор Київського університету академік В.В.Скопенко, декан факультету кібернетики О.К. Закусило, директор Інституту кібернетики ім. Глушкова І.В.Сергієнко, донька Віктора Михайловича Глушкова, а також автор скульптури меморіалу О.П.Скобліков, відомий своїми пам’ятниками багатьом видатним діячам науки України. По закінченню відбулося покладання квітів до меморіальної дошки.

Тепер кожному, хто заходитиме на факультет кібернетики, пам’ятник буде нагадувати про основоположника цієї науки на Україні і засновника самого факультету.

Олександр Загваздін,
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024