Новини

 

Запрошуємо талановитих дітей до зразкового вокально-хореографічного гурту «Шумка»

27.10.2007
Шановні працівники Київського університету та батьки маленьких обдарованих дітей, запрошуємо вас до зразкового вокально-хореографічного гурту «Шумка». Заняття проходять щовівторка та четверга о 16:30 та в неділю о 11:00, за адресою: вул. Володимирська, 60, кім. 148.

Гурт “Шумка” було створено 26 жовтня 1995 року для того, щоб залучати до вокальної і хореографічної творчості обдарованих дітей. Головною метою творчості колективу є оновлення, відродження та збереження українського національного вокально-хореографічного мистецтва, народних традицій, обрядів. У гурті “Шумка” багато талановитих дітей, юнаків та дівчат y віці від 6 до 18 років.

У підготовленій програмі: хореографічні постановки, мініатюри, настільки прості і виразні, що не потребують перекладу, а близькі й зрозумілі представникам багатьох народів світу. Кожна композиція розповідає про культуру й побут різних регіонів України - Полісся, Поділля, Волині, Буковини, Гуцульщини, Закарпаття та Центральної України. Це - "Дударик", "Козачок", "Кадриль", "Ойра", "Полька" "Гуцулка" і т. ін. Вони виразні, яскраві, насичені гумором, і кожен виконавець може виявити себе в них творчою індивідуальністю.

"Шумка" представляє унікальний пісенний матеріал, а спів а-капела звучить в багатоголоссі, з самобутнім національним колоритом. Серед пісенних творів - колядки і щедрівки, веснянки, петрівчані, купальські, весільні, історичні, ліричні та жартівливі пісні.
Описание Winoptions здесь. Самая детальная информация у нас на сайте - regulated forex trading brokers - смотрите тут! e cigarette battery
Загалом в репертуарі - 14 танцювальних мініатюр і понад 60 пісень. Колектив одержав заслужене визнання та любов глядачів, виступаючи на багатьох майданчиках столиці України. Він неодноразово брав участь у фольклорних фестивалях як в Україні, так і за її межами:
1997 році гурт "Шумка" разом з урядовою делегацією представляли Україну на святкуванні 100-річчя української еміграції в Аргентині;
1998 році гурт "Шумка" став лауреатом і дипломантом Міжнародного фестивалю "Світ у музиці" в Італії;
2003 році колектив став дипломантом IX Міжнародного фольклорного фестивалю в Естонії (м. Віру);
Влітку 2004 року гурт «Шумка» провів спільний концерт з українським фольклорним ансамблем "Орлан" м. Вінніпег, Канада;
У 2005 році «Шумка» став зразковим аматорським колективом міста Києва та відсвяткувала свій 10-річний ювілей;
У січні 2007 року гурт «Шумка» відвідав українську діаспору в м. Рим (Італія) та продемонстрував новорічне дійство «У сяйві Різдвяної Зірки».


Будемо раді бачити Вас та ваших діток!


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024