Новини

 

Київському університету виповнилось 173 роки!

14.09.2007
З нагоди 173-річчя Київського національного університету імені Тараса Шевченка 14 вересня цього року відбулось урочисте засідання Вченої ради, під час якого було вручено регалії Почесного доктора Київського університету (дипломи та мантії) професору Університету китайської культури Джен Ху Чангу (Jen-Hu Chang), директору Італійського інституту культури в Україні Нікола Франко Баллоні (Nikola Franko Balloni), декану факультету філософії, дидактики та науки про освіту Віденського університету Петеру Кампітцу (Peter Кampits).

Відкрив засідання ректор Київського університету, академік Віктор Скопенко. Він привітав присутніх та зазначив, що обрання перших почесних докторів відбулося на засіданні Ради університету 9 червня 1834 р., яке було присвячене порядкові урочистого відкриття університету. За сто сімдесяти трьохрічну історію університету звання Почесного доктора присвоєно більш ніж 300 вченим з різних країн світу.

Оскільки засідання Вченої ради приурочене 173 річниці університету, то без подарунків і концерту не обійшлося. Професор Університету китайської культури Джен Ху Чанг (Jen-Hu Chang) подарував Київському університету картину. А ансамбль народної музики “Роксоланія” виконав кілька пісень.
Новости политики: ермакова наталья решает вопросы избирателей. Началась продажа нежилых помещений киев с удобной планировкой. порошенко пошлины, виктор янукович младший на сайте focus.ua.
(Київський національний університет імені Тараса Шевченка – це один з найстаріших провідних вищих навчальних закладів України, історичне коріння якого сягає початку 30-х років ХІХ століття. У жовтні 1833 року міністр освіти граф С. С. Уваров звернувся до Миколи І з поданням, в якому висловив міркування з приводу відкриття вищого навчального закладу в Києві. А 15 (27) липня 1834 року Указом імператора Миколи І було офіційно відкрито Київський університет св. Володимира.

У перший рік у новоствореному університеті на філософському факультеті, який мав два відділення: історико-філологічне та фізико-математичне, навчалось 62 студенти, згодом відділення розділилися на два самостійні факультети. У 1835 році було відкрито юридичний факультет, а у 1847 році - медичний. Така структyра університету проіснувала до 1917 року.

У 1939 році з нагоди святкування 125 річниці від дня народження Тараса Шевченка Київському університету було присвоєно його ім'я. Указом Президента України від 21 квітня 1994 року Київський університет став національним зі статусом самоврядного (автономного) державного вищого навчального закладу. Надзвичайно важливим для подальшого розвитку університету став Указ Президента України від 25 листопада 1999 року “Про Київський національний університет імені Тараса Шевченка”. Відповідно до цього Указу значно розширилась автономія та права університету.

За сто сімдесят три роки свого існування Київський університет зробив неоціненний внесок у розвиток української освіти, науки і культури України, став осередком, де плекаються передові ідеї і готується національна інтелігенція.)



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024